Prednosti internet prodavnice u odnosu na tradicionalnu prodaju

Šta je Ecomerce (E-trgovina)?
E-trgovina se može definisati kao kupovina i prodaja robe elektronskim putem na internetu. Popularana je zbog mnogih prednosti e-poslovanja – elektronski transfer sredstava, mobilna trgovina, mogućnost kupovine 24/7, više načina reklamiranja, internet marketing.

-Brži proces kupovine
Kupci će potrošiti manje vremena na kupovinu onoga što žele. Oni mogu lako da pregledaju  mnogo artikala istovremeno i kupuju ono što im se sviđa. Kada su onlajn, mogu da pronađu artikle koji su dostupni u fizičkim prodavnicama daleko od njih ili se ne nalaze u njihovom mestu.
Prednosti e-poslovanja uključuju pomoć pri izboru iz širokog spektra proizvoda i isporuku porudžbine. Traženje artikla, pregled opisa, dodavanje u korpu – svi koraci se dešavaju u kratkom roku. Na kraju, kupac je zadovoljan jer ima stvar i nije morao da putuje daleko, tačnije nije morao ni da izadje iz svog doma.

-Kreiranje liste proizvoda
Lista proizvoda je ono što kupac vidi kada traži neki artikal. Ovo je jedna prednost u e-trgovini namenjena prodavcu. Prednost ovog poslovanja na mreži je to što možemo personalizovati svoju listu proizvoda nakon što je kreiramo. Prodavci mogu dodati mnogo slika, opis, kategoriju proizvoda, cenu, naknadu za isporuku i datum isporuke. Dakle, u samo jednom koraku možemo kupcu reći mnoge stvari o artiklu.

-Pristupačnije reklamiranje i marketing
Prodavci ne moraju da troše mnogo novca da promovišu svoje proizvode . Svet e-trgovine ima nekoliko pristupačnih, brzih načina za reklamiranje na internetu, od SEO optimizacije, preko plaćenih reklama na google i društevnim mrežama.

-Mogućnost prodaje na globalnom nivou
Posedovanje e prodavnice nam omogućava da svoje proizvode prodajemo u bilo kom delu sveta.
Ako imate fizičku prodavnicu, ona će biti ograničena geografskim područjem koje možete opslužiti, ali posedovanje veb prodavnice  će vam dati priliku da povećate svoj domet poslovanja . Ponudiće vaše proizvode i usluge kupcima širom sveta, bez obzira na razdaljinu i vremensku zonu sve dok imate dobar marketing i prilagodjeni ste globalnim trendovima poslovanja.

-Radno vreme e-prodavnice je neograničeno
Jedna od velikih prednosti e prodavnice je njena dostupnost klijentima. Ona nema radno vreme i „otvorena“ je 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, 365 dana godisnje.
Na ovaj način, e trgovci mogu povećati svoju prodaju tako što će povećati broj porudžbina. Međutim, to je takođe korisno i za kupce jer mogu da kupe proizvode i usluge kad god žele, bez obzira da li je ponoć ili rano jutro.

-Povećanje prodaje
Sve gore navedeno je fokusirano na jednu stvar: mogućnost da povećate svoju prodaju. Na kraju krajeva, vaše poslovanje je zasnovano na tome da možete da prodate više, i stoga je ono čemu je namenjeno. Mogućnost prezentovanja vašeg biznisa većem broju kupaca, poboljšanje vaših proizvoda zahvaljujući komentarima i ocenama zadovoljnih mušterija, novi i lakši načini reklamiranja, i  dostupnost 24 sata dnevno će nesumnjivo doprineti povećanju prodaje i većoj zaradi.

I na samom kraju, sve dok mudro birate svoje proizvode/usluge, imate odgovarajući poslovni plan, odaberete pravi tim programera i dizajnera   koji će vam pomoći da napravite i  izgradite sopstvenu prodavnicu, postoji mnogo potencijala za prihod i postavljanje vašeg biznisa na jedan viši nivo.

Leave a Reply