Zašto je Logotip jedna od najbitnijih stvari za vaš biznis?

Posedovanje kvalitetnog logotipa je sastavni deo vašeg brenda, i jedna od najvažnijih stavki kako bi vaš biznis bio prepoznatljiv i jednistven u moru konkurencije.
Dakle, zašto je logo važan za uspešno poslovanje vaše firme? Zato što privlači pažnju, ostavlja snažan prvi utisak, temelj je identiteta vašeg brenda, nezaboravan je, odvaja vas od konkurenata, podstiče lojalnost brendu i povezuje vas i vaše klijente.

Pogledajmo malo detaljnije zašto nam je logo bitan.

Logotip privlači pažnju
Logo može brzo privući pažnju gledalaca i na zanimljiv način preneti osnovne informacije kompanije.
Taj kratak raspon pažnje, onaj zbog kojeg potrošači procenjuju vaše poslovanje po izgledu, može da ide u vašu korist, ako imate kvalitetno izradjen logotip koji govori u vaše ime.

Ostavlja snažan prvi utisak
Logo je prvo predstavljanje kompanije potrošačima. Ako je dobro dizajniran, može izazvati interesovanje javnosti i podstaći potencijalne klijente da saznaju više o vama.
Ovaj prvi utisak je vaš način da odmah pokažete vlasništvo i kvalitet  proizvoda koje prodajete ili uslugama koje nudite.

Logo može biti nezaboravan
Profesionalno izradjen logotip ostavlja jak utisak, i predstavlja identifikaciju vašeg bredna. On je svojstveni simbol prepoznavanja  vašeg biznisa. Idealno bi bilo da vaš logo bude takav da čim ga klijenti ugledaju povežu vaš logotip sa onim čime se vaša firma bavi.
Mnogo klijenata može zaboraviti ime vašeg brenda, ali uz dobar logo oni će odmah povezati svoje sećanje na osnovu loga  na ono čime se bavite.

Odvaja vas od konkurencije
Potrudite se da budete drugačiji sa svojim logotipom ,jer logo vašeg brenda govori potrošačima zašto je vaše poslovanje jedinstveno. Dobro dizajniran logo može da kaže sve o vašoj kompaniji.
On je prva slika vašeg brenda, i prenosi vaše vrednosti i pokazuje potrošačima zašto niste kao vaši konkurenti – zašto ste bolji.

Dobro dizajniran logo gradi poverenje potvrđujući vaš profesionalizam i podstiče ljude da se sadrže. Potencijalnim klijentima govori ko ste, šta radite i kako im to koristi. Saopštava ljudima bez prethodnog znanja ili iskustva u vašem poslu da ste profesionalni i da ćete ispuniti njihove zahteve na najbolji mogući način.
Kreirajte vizuelno snažan logo kako biste se istakli kod klijenata, osigurali da pamte vaš brend i gajili pozitivne asocijacije na vas. Logo ima duboku simboličku asocijaciju povezanu sa sećanjima i emocijama ljudi.

Leave a Reply