Zašto je važno održavati web sajt, internet prodavnicu?

Svi znamo koliko je važno imati dobro dizajniran i funkcionalan veb sajt. Ali jednostavno postavljanje i pokretanje sajta nije dovoljno. Redovno ažuriranje i održavanje vašeg sajta je ključno za pravilno fukcionisanje i omugućavanje da vaš sajt radi punim kapacitetom.
Baš kao i automobilu, i veb-sajtovima je potrebno redovno održavanje da bi pravilno funkcionisali. Pravilno održavanje vaše veb lokacije pomaže da se obezbedi bezbednost sajta, poveća broj novih posetilaca, unapredi sadržaj sajta i još mnogo toga.
U daljem tekstu ćemo vam predstaviti 8 razloga zašto je važno redovno održavati sajt dok god je aktivan.

1. Bezbednost veb sajta
Sigurnost je glavni razlog zašto je održavanje veb stranice toliko važno. Ako koristite sistem za upravljanje sadržajem (CMS) kao što je VordPress, morate da budete sigurni da vaša veb lokacija prati softverske pečeve i bezbednosna ažuriranja.  Ako to ne uradite, hakeri imaju priliku da ukradu podatke sa vaše veb lokacije.

2. Povećanje posećenosti sajta
Kako bi korisnicima pružili sadržaj najboljeg kvaliteta, pretraživači kao što je Google podižu rangiranje veb lokacija koje se redovno ažuriraju. Viša pozicija na pretraživaču povećava vidljivost vašeg sajta, što povećava verovatnoću da se vaš sadržaj pojavi kada vaša ciljna publika traži relevantne ključne reči. Ažuriranje vašeg sajta vrednim informacijama, popravljanje neispravnih linkova, uklanjanje duplikata stranica, prilagodjavanje slika na sajtu i ažuriranje sadržaja pomoći će vam da podstaknete nove posetioce i posetioce koji se vraćaju.

3. Redovno ažuriranje sadržaja sajta
Veoma je važno da se sadržaj na vašoj veb lokaciji redovno ažurira kroz redovno održavanje veb stranice kako bi se posetioci vašeg sajta stalno vraćali. Redovno ažuriranje relevantnog sadržaja ne samo da čini vašu veb lokaciju zanimljivijom, već pomaže i da se vaša veb lokacija visoko rangira u internet pretrazi. Rutinsko održavanje veb lokacije pruža vam odličnu priliku da  podesite svoj sadržaj, tako da možete da pregledate svoje ključne reči i fraze da biste zainteresovali posetioce vašeg sajta i na kraju generisali više potencijalnih klijenata,a time ostvarili veće prihode.
Primeri sadržaja koji se redovno ažuriraju na vašoj veb lokaciji su vaš blog, odnosno vesti o relevantim temama koju su vezane za delatnost kojom se bavite,ili vesti iz vaše organizacije.Takodje ovde spada postavljanje novih slika,video zapisa i još mnogo toga.

4.Backupovanje sadržaja
Redovno održavanje i praćenje veb lokacije, omogućava vam da imate pouzdanu rezervnu kopiju u slučaju da se vaš sistem sruši ili se nešto drugo dogodi izvornom programu vaše veb lokacije. Lakše je oporaviti se uz ispravnu rezervnu kopiju nego da morate ponovo da počnete da pravite veb sajt od nule. Ovo je neophodno kako bi se sprečio gubitak datoteka, pluginova i sadržaja sajta.

5. Poboljšano korisničko iskustvo
Važno je da vaš veb sajt ispuni očekivanja posetilaca. To znači da strategije za poboljšanje korisničkog iskustva i eventualnu transformaciju iskustva u prodaju treba redovno da se sprovodi na vašoj veb lokaciji. Veb sajt koji loše funkcioniše je loš za imidž brenda koji želite da prodate novim klijentima, kao i vašim postojećim klijentima i kupcima. Dakle, angažovanje tima za održavanje veb lokacije će vam pomoći da rešite tehničke probleme kao što su greške pri učitavanju stranice,sporo učitavanje stranica, neispravne linkove, lošu gramatiku, pravopisne greške u tekstovima i druge probleme koje se eventualno mogu pojaviti nakon razvoja veb sajta.

6. Ažuriranje novih usluga i proizvoda
Ako je vaša firma predstavila neke nove proizvode i usluge, onda je važno da ove nove ponude i navedete na sajtu. Ovo je način da ostanete u poslu i zadržite svoju kompaniju na konkurentnom tržištu. Bez redovnog održavanja veb-sajta i fleksibilnih strategija razvoja veb-sajta, verovatno ćete imati zastarele i nedostupne ponude navedene na vašoj veb-stranici sto će se jako loše odraziti na vaše posetioce i potencijalne kupce.

7. Uštedite novac
Ako se neka nezgoda dogodi na vašem veb sajtu, možda je hakovana i nemate rezervnu kopiju da biste je vratili – to znači da je svaki novčić koji potrošite na razvoj veb stranice jednostavno otišao u vodu i moraćete da angažujete novi tim stručnjaka za izradu nove veb stranice, što predstavlja dodatni trošak koji neće biti mali. Zastoj vašeg veb sajta mogao bi posebno da uzme veliki danak i nanese  veliku materijalnu štetu vašem brendu ako vodite posao koji u velikoj meri zavisi od online prodaje. To predstavlja i gubitak konkurentske prednosti koji su mogli biti s pravom sprečeni ako unajmite profesionalni  tim za održavanje veb sajta  da brzo popravi sve greške i sigurnosno obezbedi vaš sajt.

8.Kompatibilnost sa najnovijim alatima i algoritmima pretraživača
Pretraživači dobro ocenjuju sajtove koji su brzi, bez grešaka, dobro održavani i sadrže svež sadržaj,i kao takve ih visoko rangiraju. Dakle, kada redovno ažurirate i održavate svoj veb sajt, on se rapidno penje u rezultatima pretrage,što dovodi više posetilaca na sajt,što rezultira većom zaradom,jednostavno. Unajmljujući tim za održavanje veb-sajta kao deo kampanje za razvoj online poslovanja , pomaže vam da pozicionirate svoju veb lokaciju na internetu  i ostvarite bolje rezultate.

Leave a Reply